Női függőség

Nagyon sokszor láthatatlanul történik – Kaló Zsuzsa a női függőkről
dr. Kaló Zsuzsa, Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar tanszékvezető docense szerint a női függők helyzete speciális és külön figyelmet érdemel, és ahogy a függőséget kiváltó élmények és traumák is különböznek a férfiakétól, úgy a kezelés is extra odafigyelést igényel.

 

   

Hogy folytatni tudjam az életemet – Kaló Zsuzsa a női függőkről 2. rész

Folytatjuk a beszélgetésünket dr. Kaló Zsuzsával a női függőkről, traumaemlékekről, stigmákról és az ellátórendszer idomulásáról.

 

 

 

“Az elfogadás ereje” női csoport Narcotics Anonymous
Időpont: kedd17:30 – 18:30
Helyszín: 1084 Budapest,. József utca 49. Megálló Csoport Alapítvány..
Kapcsolat: Anna, Adrienn : +36709078932, +36307603345

 

SLAA női gyűlés Szex és Szerelemfüggők
Cím: 1083 Budapest, Szigony u. 13a,
Leonardo da Vinci köz, Harmónia Klub
Időpont: minden héten csütörtökön 17:00 – 18:00
Skype SLAA: Női Skype (női társaknak) péntek:20:00 – 21:00

 

 

Bevezetés a szerhasználó nők világába

Az addiktológia tudománya hosszú évtizedekig a férfiakra fókuszált, az 1990-es évektől azonban felismerték, hogy a nemi különbségek fontosak a szenvedélybetegség pontosabb megértésében és a szerhasználó lányok és nők hatékonyabb kezelésében. Ebben a kötetben a nők és a szerhasználat sajátosságainak ismertetése történik meg a legfrissebb nemzetközi és hazai kutatások, valamint a klinikai gyakorlatok tükrében. Mit tudunk a női szerhasználatról? Milyen elméleti modellekben értelmezhető? Milyen kezelések hatékonyak? Mennyire integráltak a női szerhasználatról szerzett ismeretek a kezelésben? Milyen segítő, illetve gátló tényezői vannak a lányok és nők kezelésbe kerülésének? Menynyire érvényesülnek a női szerhasználatról szerzett ismeretek a szakmapolitikai döntésekben?
A női szerhasználatot három nagyobb témakörre bontva érdemes tárgyalni: elméletek, kutatások és intervenciók. Ezt a hármas szerkezetet követi jelen kézikönyv is, amely elhelyezi a női szerhasználatot az addikció modelljeiben és elméleteiben, bemutatja a női szerhasználat jellemzőit, ismerteti egy budapesti várandós szerhasználó nők körében végzett kvalitatív kutatás eredményeit, valamint összegzi a hatékony kezelés és a női szerhasználatra érzékeny szakmapolitika ismertetőjegyeit.

 

Lássuk a szenvedélybeteg nőket, hogy felépülhessenek! | Zsuzsa Dr. Kaló | TEDxLibertyBridgeWomen

 

dr. Kaló Zuzsa előadása az EGy.3 Konferencián:
A szerhasználó nők világa

 

Interjú Kaló Zsuzsával a női szerhasználatról és a felépülésről

 

 

 

 

„Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!”
| Boglárka Csemer | TEDxLibertyBridgeWomen