AAP filmek

FILMEK SZENVEDÉLYBETEG SZÜLŐK GYERMEKEIRŐL

Elfeledett Gyermekek YouTube

Peremvidéken/Svinalängorna/Beyond
(svéd-finn, 2011 r.: Pernilla August)

Egy családos anya visszatér boldogtalan gyermekkora emlékeibe… Leena tizenéves, nem mindennapi kislány. Kíváló úszó, rendszerető, kis öccsének gondozója. Édesanyja, apja Finnországból települt át Svédországba. Gyermekkorát szülei alkoholizmusa pokollá teszi. Leena nemcsak öccsének viseli gondját, hanem anyjának-apjának. Áldatlan körülmények között megpróbál méltó életet élni, tanulni, naponta edzésre járni, Sakarit etetni, fürdetni. Szülei helyett Ő a felnőtt, felelősséget vállaló, terheket cipelő gyermek. Egy napon Leena és öccse, Sakari – aki néma – állami gondozásba kerül. Később a gyerekeket elszakítják egymástól. Leena mindezek ellenére boldog családanya lesz, de egy napon megcsörren a telefon, s közlik vele, hogy anyja kórházban van, s napjai vannak hátra. 30 éve nem találkoztak.
Submarino
dán-svéd filmdráma, 100 perc, 2010, r: Thomas Vinterberg
Nick és öccse életét bemutató film az alsóbb társadalmi réteg világába vezet. Az alkoholista anya mellett felnövő két fiú élete predesztinálva van arra, hogy később se legyen könnyebb az sorsuk. Nick egyik napról a másikra él egy egyszobás lakásban, ahol a céltalan ivás az egyetlen időtöltése. Öccse egyedül neveli a kisfiát azt a látszatot keltve, hogy rendben van az élete de kábítószerfüggőként képtelen ellátni a feladatát.
Ha a férfi igazán szeret (When a Man loves a Woman)
(amerikai, 1994, r. Luis Mandoki, 126 perc)
Fsz. Meg Ryan, Andy Garcia

Alice és Michael Green házassága mintaszerű. Szenvedélyesen szeretik egymást, minden gondjukat-bajukat megosztják egymással és van két gyönyörű lányuk. Olyanok ők együtt, mint ahogy a képeslapokban a boldog családokat ábrázolják. De a romantikus felszín mögött ott lapul Alice szörnyű titka, amelyet nem csak családtagjai, hanem saját maga elől is rejteget. Ez a titok, mint egy időzített bomba, egyik pillanatról a másikra válságba sodorja Alice és Michael harmonikus házasságát, fenekestül felforgatja addigi életüket.
Patrick Melrose
(angol dráma minisorozat, 2018, r: Edward Berger Fsz: Benedict Cumberbatch)
Míg az alkoholista, gyógyszerfüggő anya egy vidámparkban mulat barátnőjével, a család gyönyörű vidéki házában a szadista apa bántalmazza a kisfiút. A férfi egyszerre borzalmas karikatúrája saját magának, aki az erőszak előtt azt magyarázza öt éves fiának, hogy ez a nevelésének része… KÖNYV

Patrick Melrose 1. – Nincs baj – Baj van – Van remény Edward St. Aubyn