Láthatatlan árvák

Szépirodalom és szakirodalom az Elfeledett Gyermekekről

„Attól, hogy rákérdez valaki, csak egy valamitől félsz jobban, hogy nem kérdez rá senki…”

A kötet szerzői mindannyian a „tegnap gyermekei”, akik fontosnak tartják megosztani és láthatóvá tenni saját szenvedélybeteg családban megélt tapasztalataikat. Teszik mindezt a mielőbbi segítségnyújtás reményében, a tegnap és a ma gyermekei szenvedésének enyhítése érdekében.

Szeretnénk a novellákon keresztül bemutatni, átérezhetővé, élményszerűvé tenni a diszfunkcionálisan működő családban felnövő gyermekek tapasztalatait, a novellákhoz tartozó szakirodalmi kitekintésekben pedig nevükön nevezni és bemutatni ezeket a folyamatokat.

„Érdekes, hogy vannak dolgok, amiken már ezerszer átrágtam magam, és ezerszer gondoltam, hogy túl vagyok rajta, kész vagyok vele, sikeresen feldolgoztam és lezártam, aztán egyszer csak megint ott találom magam kisfiúként, és nézem az akkor zajló eseményeket a most olvasottak tükrében, aztán jól kibőgöm magam, és megkönnyebbülök.”

Egyik kliensem egyszer úgy fogalmazott, nem emlékszik, a terápia elején konkrétan mikkel foglalkoztunk, miről beszélt, csak arra emlékszik, de arra nagyon tisztán, mikor egy esemény kapcsán megkérdeztem tőle, hogy hogyan érezhette magát abban a helyzetben az a kisgyermek? Életében először volt képes – már felnőttként – ránézni annak a kiszolgáltatott kisgyermeknek a helyzetére és együttérezni önmagával. Az ő felépülése akkor és ott kezdődött.

Belelapozok

HAMAROSAN MEGJELENIK

Az EGy.5 Konferencián már kedvezményesen megvásárolható lesz

Szeretnék értesítést kapni a megjelenéséről