Hogy folytatod?

Játékszabály    

Vásárláshoz KATTINTS a LOGÓRA:

ELFOGYOTT? Igen, de már újranyomtattuk! Újra rendelhető, megvásárolható!

       

A játék célja: A kártyák által ébresztett gondolatainkkal és a velünk együtt játszókkal közösen átélni a játék örömét miközben saját bátorságunk mércéje szerint nyílhatunk meg önmagunk és társaink felé.
A játékosok 8 – véletlenszerűen kapott – lapból végül egyet tartanak meg, ami számukra a legérdekesebb, legfontosabb lett, vagy leginkább gondolatébresztőnek bizonyult. Az lesz az ő saját félmondatuk, melyet a játék során háromszor fejeztek be.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondozásában megjelent Hogy folytatod? beszélgetésindító társasjátékban a játékosoknak lehetőségük nyílik utazást tenni saját és játékostársaik gondolatai és érzései körül. A játékosok félkész mondatokat fejezhetnek be pillanatnyi érzéseik szerint, miközben átélik a közös játék örömét, és saját bátorságuk mércéje szerint nyílhatnak meg önmaguknak és társaiknak.

A játékot tervezte: Győri Zoltán

Játéklehetőség az Apa, Anya, Pia kártyákkal
A 110 db kártyából 30 db kifejezetten a szülői alkoholizmus témakörét járja körül. A kisfiúval jelölt kártyák szakember vezetése mellett alkalmat adnak az önismeret fejlesztésére, a mondatok befejezése segíthet rálátni önmagunkra, nehézségeinkre és erősségeinkre.

A játék alkalmas arra, hogy beszélgetést indítson (például vezetett csoportban) mély, bizalmas témákról is. Ilyen lehet a szülői alkoholizmus és annak hatása a gyermekekre. Ennek a témának az elmélyítésére szolgál az a 30 kártya, ahol a ceruzás kisfiú látható. Ha a játékot önismeret-fejlesztés céljával játsszuk, a mondatok befejezése segíthet rálátni önmagunkra, nehézségeinkre és erősségeinkre. Célszerű a csoport vezetőjének, facilitátorának is részt vennie a játékban. A játék két fővel is játszható, ilyenkor a szakember lesz az egyik fél. Szakemberként tartsuk szem előtt, hogy annyit mutassunk meg magunkból, ami önmagunknak és csoporttagjainak is megfelelő mélységű és biztonságos. A játék mélyíthető, ha mi magunk mélyebb témákat hozunk fel.

Vélemények a játékról:

Ez a játék szerintem rendkívül hasznos és remek “jégtörő” lehet egy új csapat összekovácsolásában például munkahelyen. 🙂 Annak idején vért izzadtam hasonló játékok megalkotásában, hogy a csapataim jobban megismerjék egymást. Nagyon nem akartam egy száraz, interjú jellegű “Mondj magadról 3 dolgot” kört menni, mert mindenki unja, utálja és a 3. percben már senki oda sem bagózik. Így viszont oldottabban tudják megismerni egymást és a figyelem garantált.

Elgondolkodtam ezen a játékon, hogy nem okozna e valakinek kellemetlen érzést azért mert arról kell beszélnie amiről nem szivesen beszélne. De ott a lehetőség, hogy nem kötelező semmi, és aki ki akar nyílni és elmondja az esetleges titkait, aki meg nem, az meg azokat a kártyákat dobja ki amikről nem akar beszélni. És persze lehet diplomatikusan is válaszolni. Ez azért érdekes, mert aki nyitottabb, az enélkül a társas nélkül is kitálal, viszont aki nem, és kidobja a neki “kerülendő” témákat, akkor tőle a társasozás közben nem tudhatunk meg olyan sokat róla. Lehet hogy a kidobott kártyákból lehet következtetni az illetőre? Ez már pszichológia. Ehhez nem értek.

Merész vállalás, ugyanakkor mégis egy nagyon jó játék, ami biztos vagyok benne, hogy sok embernek fog segíteni, hogy könnyebben megnyílhasson és, hogy jobban megismerje a többieket. Gratulálok hozzá! 🙂

Gratulálok! Anyaként és osztalyfőnökként nagyon hasznosnak találom! Repes a szívem az örömtől! ❤️ Köszönöm, nekem hiánypótló!

Egy kártyajáték, aminek a lényege az őszinteség, magaddal és játékos társaiddal. A játék lényege, hogy a kártya birtokosának be kell fejeznie a kártyán lévő fél mondatot.Ideális parti társasjáték, akár régi ismerősökkel szeretnétek mélyíteni a kapcsolatot, akár az új ismeretséget szeretnétek kicsit mélyebben, tartalmasabban indítani/megalapozni.
Az egyik legjobb társasjáték csapatépítő eseményekre is. Szuper ajándék az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő önismereti játékok kedvelőinek.
A társas a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gondozásában született meg. A játék 110 db kártyából áll, amiből 30 kifejezetten a szülői alkoholizmus témakörével foglalkozik.

Nem felszínes ismerkedő játékról van tehát szó, csak olyanoknak ajánlott, akik nem riadnak vissza attól, hogy új kérdések új helyzetekben új részeikre mutassanak rá és fontos, hogy biztonságos térben, biztonságos keretek között játszatok. Akár önismereti folyamatok, terápiák részeként, kellékeként is használható a játék.