Szemelyácz János

Az asztalba szúrt fecskendő – Szemelyácz János a szerhasználatról
dr. Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus mesél a szerhasználat életútjáról onnan, hogy hogyan találkozunk a kábítószerrel, és kit milyen tényezők sodornak egyik vagy másik szer felé, a rekreációs használat veszélyein keresztül a függőség kialakulásáig.
https://www.anonimalkoholistak.hu/
https://al-anon.hu/
http://www.tarsfuggok.hu/
http://www.magadert.hu/hozzatartozoi-csoport/

   

 


Hol a koporsó – Szemelyácz János a pszichoaktív szerekről
dr. Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus elmagyarázza nekünk, hogy “a drog” nemcsak az, amitől a gyerekeinket féltjük: a felírt orvosságok, a tiltott teljesítményfokozók, a katonáknak vagy pilótáknak adott szerek között egyaránt találunk olyat, ami kimeríti a követelményeket.
Tizenkét Lépést és Tizenkét Hagyományt követő anonim önsegítő közösségek
Szenvedélybeteg embereket és hozzátartozóikat segítő intézmények

 

  

 

 

Rekviem egy álomért

Tizenkét Lépést és Tizenkét Hagyományt követő anonim önsegítő közösségek
Szenvedélybeteg embereket és hozzátartozóikat segítő intézmények

Mi van a női táskákban?

A részeg nő szégyen, a gyors lerészegedés, a Binge Drinking „menő”. Az alkoholprobléma ciki, a fájdalomcsillapítók használata legalább akkora gond, mint az illegális szerek használata. A fiatalok többsége töménnyel kezdi az alkoholfogyasztást, így hamarabb okoz szervi betegséget náluk az alkohol, mint más országokban. Magyarország világelső az alkoholfogyasztásban. Többek között erről beszélt Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus, a Magyar Addiktológiai Társaság elnöke az Index Kibeszélő című műsorának legújabb adásában.

 

A függőség széles spektruma

Magyarországon túl sokan isznak ahhoz, hogy ne tekintsük népegészségügyi problémának, ne foglalkozzunk vele nagyon komolyan, és ne bagatellizáljuk úgy, ahogy jelenleg bagatellizálva van – mondja dr. Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus

 

 

 

 

Nincs olyan társadalmi réteg, amelyet ez a probléma ne érintene

“Biztosak lehetünk benne, hogy a nagyon jó anyagi jólétben élő felső tízezer gyerekei is nagyon sokan fognak nálunk landolni, ők drága drogot fognak venni és szerencsejátékon fognak nagyon sok pénzt eljátszani. A szegények meg a dizájnerdrog, az alkohol és a gyógyszerek miatt fognak hozzánk jönni” – fogalmazott a szakember. A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

 

A dizájnerek miatt szétkuszált agyakat először össze kell rendezni | Qubit Podcast