Van történeted az alkoholról?

Fiataloknak fiataloktól

A filmek megtekinthetők a youtube csatornánkon

Filmek, írások, riportok a filmpályázatra érkezett alkotásokból

Hegyvidék TV összefoglaló a pályázatról

Beszélgetés az alkotókkal

   Ha nem látnám a szereplőket a filmen, ha nem tudnám, hogy középiskolások készítették, azt gondolnám, egy idős, sokat tapasztalt rendező jegyzi. Az alkohollal kapcsolatos összes problémakör összesűrűsödik benne: Ki a felelős, ha valaki belecsúszik? Kinek kell segítőkezet nyújtania? Milyen konfliktusok forrása az alkoholizmus? 

 

 

Alkoholizmus a családban: tabu és szenvedés


Neked mi az alkohol?

A filmek fantasztikusan jól sikerültek. Az nem volt meglepő, hogy a technikával magabiztosan bánik ez a generáció, az viszont új élmény volt számunkra, hogy ilyen mély, hiteles és megindító alkotások születtek. Csodálatos, hogy tizenévesek, akik körül a kortárs csoportok úgy működnek, hogy az a menő, aki hétvégeken leissza magát, és ébredés után rögtön rágyújt, mernek véleményt formálni.


Díjátadás

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat programot indított a rejtőzködő gyermekek felkutatására, ennek során videópályázatot hirdetett olyan középiskolás diákoknak, akiknek van elmesélhető történetük az alkoholról, és azt megosztanák kortársaikkal is. A szakemberekből álló zsűri öt kisfilmet díjazott, az elismeréseket augusztus 26-án Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnök és Morva Emília regionális vezető adták át.


A Magyar Katolikus Rádió riportja a filmpályázatról:

 

 


Az eredeti pályázatkiírás

PÁLYÁZAT kisfilm és videó